Trekking in Colca Canyon - Reisverslag uit Puno, Peru van rikenmariette - WaarBenJij.nu Trekking in Colca Canyon - Reisverslag uit Puno, Peru van rikenmariette - WaarBenJij.nu

Trekking in Colca Canyon

Door: Rikkert

Blijf op de hoogte en volg

31 Maart 2007 | Peru, Puno

Dag lieve Nedelanders,

De vakantie begon goed met een mooie maar lange busreis. We hebben weer bijzonder landschappen gezien. De reis Huancayo-Lima blijft mooi met enorme groene bergen. De reis Lima-Arequipa was heel anders. Een groot stuk langs de zee met de zeewoestijn. Dat zijn enorme grijze duinen en rotsen met daartussen kaktussen en daarnaast de zee. Verder de bregen in, richting Arequipa, bleef het droog en warm met een ander woestijn uiterlijk. Warme rode stenen als konijnenkeutels tussen het zand.

In Arequipa zijn we een week gebleven. Arequipa is heel anders dan Huancayo.
Het is veel rijker, rustiger en Europeser dan wat we tot nu toe in Peru hebben gezien. Het is dan ook economisch gezien de tweede stad van Peru (na Lima). Het geen wat ons nog wel het allerbest is bevallen is het eten. Ze hebben namelijk in Arequipa een Turk met fantastische falafel en goede dôner kebab. Bijna een stukje Nederland ;)! Ook de kwaliteit van het eten in andere restaurants (waar je bijvoorbeeld van een hete steen eet) lag hoger dan in Huancayo. Erg lekker dus!

Vanuit Arequipa hebben we een excursie geboekt naar de Colca vallei. De Colca vallei is de grootste en diepste vallei ter wereld. Aan de rand van de vallei staan verschillende vulkanen en andere mega hoge bergen. Van het hoogste punt naar het diepste punt kun je meer dan 7000 meter afdalen. Wij hebben er 3 dagen doorheen getrokken met een groep van 8 en een gids.

De eerste dag hebben we meer dan 1000 meter gedaald en heel veel condors gezien! Die vogels zijn echt enorm! Die avond sliepen we in een dorpje zonder elektriciteit en in een klein kamertje met een kaars. Wel heel romantisch. Er werd gekookt op een kacheltje en we hebben weer eens lekker Peruaanse soep met daarna een rijstgerecht gegeten. Het ontbijt was supergoed met (wel amerikaanse) pannekoeken!

De tweede dag hebben we de dorpjes in de vallei bezocht en veel geleerd over planten. Deze plant mag je absoluut niet aanraken, hij is heel giftig. En deze plant werkt goed tegen muggen. Met de parasieten van deze cactus kun je kleding rood verven. En het sap van deze (andere) cactus is erg goed voor je huid. Wannneer je die parasieten van de eerste cactus mengt met dit sap kun je alle kleuren maken tussen rood en zwart en geel tot aan wit, enz...
Na die tocht kwamen we uit bij een oase met een waterval waar we heerlijk konden zwemmen (wel door de mensen gemaakt).
De derde dag zouden we om 2 uur ´s ochtends beginnen aan een klim van meer dan 1200m, maar uiteindelijk hebben we die de tweede dag al gedaan. Anders zouden we midden in de nacht in het donker moeten klimmen. Wel jammer dat we de nacht niet doorgebracht hebben in de oasis want daar zouden we slapen in hutjes van bamboe. Ach, wie weet komt dat nog als we de jungle bezoeken.
De klim was vooral voor Mariêtte ontzetted moeilijk. Het vroeg alle kracht, tot het uiterste. 1200 meter klimmen is niet niks, dat is omdat je zigzagent een klim van 3 uur maakt! En dan heb je geen vlakke stukken. We hebben geklommen van hellingen van 30 graden tot stukken zo stijl als traplopen.

De laatste dag was niet zo bijzonder meer. We werden wakker in een hostel met warme douche, wat na de klim van die dag ervoor wel heel lekker was. Daarna zijn we met de bus naar de cruz del condors gereden. Hier komen alle toeristen om condors te bekijken, maar we hebben er niet een gezien. Gelukkig hadden wij de eerste dag al geluk! Daarna gingen we met de bus terug naar Arequipa.

Het was wel een ontzettend mooie reis, en we hebben flink genoten. Behalve dan misschien van de laatste klim. Toch zijn we wel trots dat we het volbracht hebben dus je kan zeggen dat zelfs de klim een succes was. We hebben verder leuke contacten opgedaan.

Nu zitten we in Puno. Hier willen we wat minder tijd doorbrengen (anders redden we het niet in 3 weken). We gaan wel het titikaka-meer bezoeken. Je hoort snel hoe dit was!

Groetjes van ons

• 31 Maart 2007 - 22:02

Margreet En Huub:

Hoi kinderen,
    Wat heerlijk om weer wat van jullie te horen. Wat leuk dat jullie de condors gezien hebben. Dat was toch de wens van Rik..Toch pittig zo'n trektocht door de kloof. Knap hoor! Tot gauw.

• 31 Maart 2007 - 22:20

Danielle:

Enjoy! Klinkt heel mooi wat jullie daar allemaal zien en meemaken... en zo'n klim is inderdaad heftig,super dat jullie doorgezet hebben en t gehaald hebben! Goed bezig :) Geniet van alles wat je ziet! :) Liefs, Danielle

• 01 April 2007 - 09:19

Colinda:

Jeetje wat goed zeg!
    dat jullie die klim volbracht hebben!
    kan me niet voorstellen, zo stijl als dat geweest moet zijn...
    Ik hoop dat jullie nog veel meer van zulke leuke dingen gaan doen,
    We missen jullie heel erg!
    Dikke kus Colinda..

• 01 April 2007 - 10:25

Kirsten:

Hey Rik en Jet!
    Wat super dat jullie aan het rondreizen zijn. Echt gaaf te lezen wat jullie allemaal meemaken, en ook heele mooie foto's erbij. Geniet ervan!!
    Kirsten

• 01 April 2007 - 20:33

Pieter En Greet:

Hallo, lekker om weer een berichtje te lezen en jullie even te horen over de tel. Blij dat alles tot zover goed gaat en het zo mooi is. Hopenlijk komen jullie nu zonder problemen Bolivia in, groetjes van ons allemaal!

• 03 April 2007 - 11:52

Margrietschool:

welke plant is giftig en mag je niet aan raken? groetjes Sharon

• 04 April 2007 - 09:02

Yara:

Halo, wat is het klimaat in huyancayo.
    Ik ben er namelijk een prensentatsie over aan het maken

• 05 April 2007 - 14:16

Jack Van Santen:

Rik en Mariette, onze eerste actie op de Margrietschool heeft 2700 Euro opgebracht. De helft daarvan is dus voor het project in Huancayo.
    Mooi he ?
    In juli volgt onze grootste actie nog .