Weer terug in Nederland... En hoe!
Door: Rikkert en Mariette
07 Juli 2007 | Nederland, Utrecht
Het laatste berichtje om ons avontuur af te sluiten staat alweer op de site. Inmiddels zitten we goed en wel alweer een week in Nederland. Met alle drukte die je dan overvalt heb je geen tijd om snel nog een berichtje te plaatsen. Toch hebben we nog wel wat te vertellen over onze laaste twee weken Peru...
Het afscheid...
Natuurlijk moest er afscheid genomen worden. Dit was hier en daar nog best lastig! We werden op de donderdag voor ons vertrek helemaal verrast door de kinderen van San Fernando met kleine optredens speciaal voor ons. De kinderen hadden gedichtjes, liedjes en dansen voorbereid om zo van ons afscheid te nemen. Ook waren er een paar ontroerende toespraken. We kregen ook nog oficieel een certificaat met een werkspecificatie zodat we altijd nog kunnen bewijzen dat we echt werk verzet hebben!
Op vrijdagavond hebben we gegeten met alle leraren in een "kiprestaurant" en zijn we nog even wat gaan drinken.
Op woensdagavond hadden we al met alle Nederlanders bij de familie van der Ploeg een afscheidsetentje gehad.
De dierentuin!!!
Na het afscheid hadden we nog wel een druk en leuk uitje met de kinderen tegoed. Als afsluiting van het milieu project zouden we nog naar de dierentuin gaan. Die zaterdag werd er al om 8 uur verzameld. Alles ging harstikke soepel en wonderbaarlijk genoeg waren we op de geplande half 9 onderweg naar de dierentuin. Daar was een grote speeltuin en de kinderen hebben eerst lekker een uur kunnen spelen. Om 10 uur gingen we de dierentuin in. Alles was perfect georganiseerd, we stonden wel even te kijken! Iedere leerkracht kreeg een groepje kinderen mee en werd vervolgens enthousiast de dierentuin doorgesleept. De kinderen vonden het geweldig!!! Het was echt een leuke dag.
Na die zaterdagafsluiting zijn we direct de jungle afgereisd om van onze welverdiende 3 dagen durende vakantie te genieten! Deze laatste 3 dagen hebben we doorgebracht met Charlot en Marjan. Het was beregezellig en superrelax! Heerlijk bij het hotel aan het zwembad gelegen! En ook heel actief gedaan. We zijn twee keer op excursie geweest. De eerste keer een hele dag waarbij we de jungle in de omgeving hebben bekeken. We zijn toen aangekleed als indiaan in een inheems dorpje en hebben gezwommen onder een prachtige waterval! De tweede excursie was rivier raften! Voor Mariette de eerste keer.. Het was echt een avontuur! Vooral toen onze gids over boord sloeg en wij hem, zelf nogal geschrokken, uiteindelijk weer opgepikten. Hij kon niet zwemmen... Wij wel, maar wij zijn in de boot gebleven. De tijd ging te snel voorbij.
Op dinsdagavond was het afscheid nemen van Marjan en Charlot en vanuit La Merced de nachtbus pakken naar Lima. Daar zouden we dan een halve dag op het vliegveld moeten vertoefen om daarna lekker naar Nederland te vliegen. Dit verliep helaas niet helemaal volgens plan....
Aangezien de mijnwerkers aan het staken waren was er geen verkeer tussen onze regio en Lima mogelijk werd ons verteld toen we onze bagage wilden inchecken. We konden onze kaartjes wel terugverkopen... echter toen we dat hadden gedaan en we hard aan het zoeken waren naar een andere mogelijkheid om naar Lima te komen, hoorde we iemand Lima Lima Lima roepen!! Kwam onze bus alsnog binnen!! Wij rennen naar de bus en willen alsnog instappen, maar.... we hadden natuurlijk geen tickets meer!!!! argh... ! Nee meneer we hebben geen ticktes... wat volgeboekt??? hoezo?? voel de frustratie zeg maar...
Toen zat er niks anders op dan het Peruaans pruillipje tevoorschijn te toveren. Maar meneer...een vliegtuig in Lima! Met drie meiden sterk. Het lukte! Vijf minuten later zaten we in de voorcabine van de bus naar Lima!
Gelukkig... Of is het nog niet klaar? Nee helaas niet. Na 5 uur bussen kwamen we vlak na de hoogste bergpas (4800 m) vast te staan met de bus in de file! Jah... inderdaad dat klinkt bekend. Het stond helemaal vast tot aan de mijn dorpen kregen we te horen. Als we in de bus bleven dan moesten we maar hopen dat de politie de staking kwam neerslaan, zodat tijdelijk de bussen en vrachtwagens doorgang kregen... en dan zouden we toch zeker voor middernacht in Lima zijn. Uhm... meneer... ons vliegtuig vertrekt om 8 uur vanavond??!! Nu, dan moet je gaan lopen... Via bergweggetjes zijn we met taxi's gaan reizen. Het krijgen van een taxi viel nog niet mee en koste meer dan een uur. Daarna hebben we in totaal meer dan 2 uur gelopen met 50kg bagage met z'n tweeen over de spoorbaan zonder eten en water. Vanaf 9 uur 's ochtends tot half zes hebben we geploeterd, maar hebben we uiteindelijk wel op tijd het vliegtuig gehaald!!
Dan voor de lezer: Bedankt voor het lezen en je reacties we hebben veel energie uit je reacties en mailtjes geput. Je beseft pas wat de reacties doen als je een keer zelf in het buitenland zit.
Als laatste roepen we alle lezers uit de omgeving Ermelo (mag ook van verder...) op om naar het pleinfeest te komen van de Margrietschool. Het pleinfeest vindt plaats op Zaterdag 14 juli (a.s. Zaterdag dus) vanaf 14 uur en de helft van de opbrengst gaat naar niños del futuro in Huancayo. Wij zijn in ieder geval aanwezig! Tot dan.
DIT KLOPT NIET! KIJK OP VOLGEND BERICHT.
Voor de laatste keer de groeten!
Rikkert en Mariette
07 Juli 2007 - 15:49
Vos_visser@hetnet.nl:
Hoi Mariette en Rik,
Vanmiddag zagen wij jou, Mariette, even achter buiten (wij moesten snel dóór!), en nu lezen we jullie laatste Peru-ervaringen . . . Prachtig, zoals jullie bezig geweest zijn. En dan nu weer wennen in Nederland, en hier weer een draad oppakken . . . Wat betreft het Margriet Pleinfeest: wij hebben nog geen goed overzicht over het komende weekend, maar wensen jullie op voorhand alvast veel suk6 toe!!
Hartelijke groeten van JanJosVos