Winkelen om de drukte te vergeten. - Reisverslag uit Huancayo, Peru van rikenmariette - WaarBenJij.nu Winkelen om de drukte te vergeten. - Reisverslag uit Huancayo, Peru van rikenmariette - WaarBenJij.nu

Winkelen om de drukte te vergeten.

Door: Mariëtte

Blijf op de hoogte en volg

12 Maart 2007 | Peru, Huancayo

Hoi Allemaal!

Ow, wat zijn we druk deze week. Door de verhuizing ligt er een hele berg schoonmaakwerk op de stoep. Er is een keuken aangelegt. Iedereen die wel eens een verbouwing heeft meegemaakt weet hoeveel stof dat opleverd en dat het echt overal in huis te vinden is. En omdat we voordat we gaan reizen wat dingen afgerond willen hebben op Niños del futuro is het op het werk ook erg hectisch. Zo willen we dat de kinderen van het Engels project een mail naar Nederland gestuurd hebben voordat we gaan reizen. Ook willen we de bibliotheek voor het grootste deel op orde hebben en hierover vergaderen met de leraren. Druk, druk, druk!

Maar ook druk aan het werk zijn heeft zijn charme. We hebben doordat we hard aan het werk zijn aan de bibliotheek inmiddels goed contact met de leraren en met Viktor, de man van de administratie. Rik is veel met Viktor aan de praat over de visie van de bibliotheek en de plek van de boeken in organisatie. Je ziet nu namelijk dat de bibliotheek nog weinig functie heeft. Het leuke is dat Viktor goed meedenkt, veel eigen inbreng heeft en kritisch naar ons toe is. Nu denk je nu misschien, wat is daar nou bijzonder aan? Dan ken je Peruanen nog niet. Peruanen zijn erg beleefde mensen die kritiek vaak voor zich houden en veel ja-knikken. Ze willen in eerste instantie aardig gevonden worden, of in ieder geval jou niet beledigen. Zeker niet als je vrijwillig aan het werk bent (want dat is heel aardig van jou). Pas als ze je een beetje kennen kunnen ze ´zichzelf laten zien´. Het is dus heel leuk dat we inmiddels zo ingeburgert zijn dat beleefdheid niet altijd meer nodig is!

Ook ons huisje wordt inmiddels heel mooi. De werkzaamheden zijn dus afgerond en we hebben het huis van onder tot boven geschropt. En omdat toch niet alles ingericht was en we nu plek hebben voor souveniers zijn we zondag hier de markt opgeweest. In Huancayo heb je op zondag een grote markt waar kooplui van de hele omgeving met hun zelfgemaakte kunstnijverheid naartoe komt. Ook staan alle schoenenhandelaren en kledingkraampjes (zoals ook in Nederland op de markt), maar deze zijn minder interesant. We hebben ontzettend mooie wandkleden gekocht. Een grote met een Peruaans dorpslandschap en een heel sprekend portret van een kind, ook nog een vogeltje met bloem voor in de slaapkamer. Ook hebben ze mooi houtwerk hier. We hebben een bewerkte houten spiegel gekocht (van een meter), kapstok en theedoekenrekje. Ook een mooie Poncho voor Mariëtte, een ketting en oorbellen, 3 paar sokken, een dwijl, houten mens-erger-je-niet spel (SGS!) en een deurmat. Alles bij elkaar kost hier ongeveer 80 euro. Eigenlijk te gek omdat in de wandkleden en de spiegel alleen al zeker drie weken handwerk zit. We doen dus ook maar niet aan afdingen.

We ziten nu dus lekker op ons aangeklede nieuwe plekje en dan zorgt voor frisse energie voor de komende week. We gaan weer eens kijken wat die brengt!

Tot snel! En vergeet niet even naar de foto´s te kijken.

Mariëtte

• 12 Maart 2007 - 16:41

Jan En Jos Buurtjes:

Hoi Mariette, Rik,
    Toevallig zat ik aan de mail naar onze Huug, en warempel daar waait jullie kersverse mail binnen. Prachtig om zo mee te kunnen leven, en dan die foto's! Heel byzonder. De tijd van je leven. Dág, de schouders eronder en geníét-ze!!

• 12 Maart 2007 - 17:20

Micha:

Wauw, huisje ziet er goed. Beter dan een studentenhuis ;) Verder goed om te lezen dat t goed gaat daar. Hier in Utrecht en WS58 alles naar wens. We eten weer wat vaker samen, en het plankje bij het koffiezetapparaat hangt eindelijk! Morgen ga ik trouwens met Marianne naar concert van The Magic Numbers. Wellicht wel bekend bij jou, Rick. Succes verders!

• 12 Maart 2007 - 18:28

Corien:

Het huisje ziet er goed uit! De stijl kan zo als nieuwe trent in VT wonen en lekker de ruimte en op jezelf. heerlijk! Vind het maar knap wat jullie allemaal voor elkaar boksen in Peru, petje af. We wensen jullie veel energie en plezier toe, de komende tijd. Hartelijke groet uut Almelooo,

• 14 Maart 2007 - 13:19

Ina:

Mooie foto's, elke keer klik ik jullie site aan of er nieuws is....Het lijkt me heerlijk om een eigen plek te hebben voor jullie samen, ziet er gezellig en schoon uit! Daar zijn jullie druk mee geweest! Geniet ervan en nog een fijne tijd, groetjes uit Harderwijk (met zon!)

• 14 Maart 2007 - 14:17

Marrit:

Wow jongens, wat een gaaf huisje!Het lijkt alsof jullie van plan zijn je te settelen daar!Wat fijn dat jullie zo lekker druk zijn ook met je werk, en dat je het idee hebt dat je collega's zo vrij met jullie kunnen zijn.Dan ben je inderdaad goed aan het inburgeren! Hier alles ok,weer lekker verbrand van de zon!

• 04 April 2007 - 19:13

Onbvekende:

gaf !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):):):):):):):):):):):):)::):):):):)):):):)