Werken als Gringo
Door: Rikkert en Mariette
20 Januari 2007 | Peru, Huancayo
We horen dat het bij jullie op dit moment meer avontuur is dan hier! (met de storm enzo) Hopelijk gaat alles goed met jullie! Al hebben we al wel gehoord dat Mariëtte dr oom, Ton jr., een dakapel in de tuin heeft gekregen.
We zijn voor het eerst een volle week aan het werk geweest en hebben een bezoekje gebracht aan het district gemeentehuis van Chilca (een grote wijk) in Huancayo.
Het werken gaat steeds beter, we gaan meer spaans verstaan, en beginnen de ninos wat meer door te krijgen. Ook hebben we steeds meer ideeen voor wat we met de kinderen kunnen doen. Deze week hebben we les gegeven in wiskunde en engels. Met Engels de vormen to be en to have besproken en met wiskunde oppervlaktes en breuken doorgenomen. Ook hebben we veel gesport. We hebben trefbal geintroduceerd. Een groot succes. Verder spelen we veel voetbal (voor de jongens) en volleybal (voor de meisjes). Rik geeft zelfs voetbaltraining aan een paar zeer geintreseerde jongens (met talent volgens rik), dit in combinatie met een les jazzballet gegeven door Nicole.
Ja want dit alles doen we samen met de nedelandse meiden van ons huis; Nicole en Jelly. Gezellig en ook wel nodig omdat er ook een groep is van meer dan 30 kinderen!
Voor de rest zijn we ook bij alle andere groepen/lokaties geweest van ninos del futuro. Deze zijn wat kleiner en de kinderen verschillen per lokatie ontzettend.
Dan het verhaal met het gemeentehuis. Toen we maandag naar de voor ons nog nieuwe lokatie Sant Christaban gingen, stond er opeens een meneer met een koffer. Wij dachten dat hij bij het project hoorde maar hij bleek van de gemeente uit te komen. Hij nodigde ons uit om op het gemeentehuis een bijeenkomst bij te wonen over wat er dringend aangepakt moet worden in de wijk Chilca waar wij twee projecten draaien. Toen wij de volgende dag in onze vieze speelkleding op het gemeentehuis aankwamen bleek het een officieele bijeenkomst te zijn om ons Nederlanders beter te leren kennen. We hebben gepraat over Nederland in vergelijking met Peru. Ze wouden graag wat internationaal contact opzetten om meer kennis te krijgen. Er komt wel een plan voor Chilca maar we hebben hem dus nog niet gezien. Een grappige ervaring. Er zijn ook meteen heel veel foto´s gemaakt, waarschijnlijk een stukje promotie? Zo zie je maar dat zelfs de oficiele heren het leuk vinden om Gringo´s (blanke buitenlanders) te ontmoeten, en daar waarde aan hechten. ;)
Groetjes van ons!
20 Januari 2007 - 19:00
Edith:
Graag de volleybal-talenten naar Smilde sturen, we hebben altijd ruimte voor talentvolle speelsters.......!!
Volgens mij vermaken jullie je prima met de ninos. Ik blijf jullie volgen, groeten van Edith -
20 Januari 2007 - 20:00
Pake En Beppe:
Fijn dat we weer een berichtje van jullie hebben gehad.
Mooi dat je je daar thuis gaat voelen. Nooit geweten dat je je voor volleybal interessert Mariëtte.Hier alles het zelfde, dat het gestormd heeft weet je al, maar wij hebben er geen last van gehad. Het ging hier trouwens flink te keer !We blijven jullie berichten volgen ! Liefs van Pake en Beppe. -
20 Januari 2007 - 20:13
Wilma:
Hé alletwee (rijmt ook nog)
Leuk stuk over jullie in het Ermelo's Sufferdje maar ja, connecties hé. Wél heel toevallig dat Martijn Krijt dat stuk over jullie heeft geschreven.Heb je nog eens wat aan een ex klasgenoot.
Trouwens wordt het geen tijd om in Peru emmerbal te introduceren?
Wens jullie nog heel veel plezier bij alle ontdekkingen die jullie nog gaan doen en denk eraan: pet op en bergschoenen aan!
Groetjes. -
20 Januari 2007 - 21:09
HENDA EN DIRK:
HEY LEUK OM WEER WAT TE LEZEN BIJ ONS GAAT HET OOK GOED BEHALVE DAT ER EEN BOOM IS OM GEWAAID DOOR DE STORM GOED HOOR DAT HET OOK ZO LEKKER GAAT BIJ JULLIE RIK IK ZAL HET NUMMER GEVEN VAN DE TRAINER VAN DE FC U (GEINTJE) GROETJES VAN ONS -
21 Januari 2007 - 10:20
Huub En Margreet.:
Hoi, Leuk zeg, die foto's op de site. Zo krijgen we een beetje een beeld van de omgeving waar jullie iedere dag zijn.Jullie kamer is wel een beetje kaal,al zijn die roze bloemetjes op het nachtkastje toch heel schattig....
En wat de gemeente betreft, straks moeten jullie nog bij de burgervader op audientie.
Groet en knuffels.
21 Januari 2007 - 11:12
Cindy - SGS:
Leuk te horen dat alles zo goed gaat :) Behalve dat er een hijskraan op t Ruppertgebouw is gevallen is hier alles goed! Ook echt grappig om foto's te zien; zo krijg je toch 'n beetje een beeld van hoe jullie het daar hebben. Wel vreemd hoor... jullie zo ver weg van hier. Hoop weer snel wat van jullie te horen! X -
21 Januari 2007 - 13:51
Maarten:
Hela skatjes van me! wat een wildheid! Leuk om jullie te kunnen volgen op deze manier! Waar internet wel niet goed voor is! Blijf maar lekker posten, dan lees ik mee, want volgens mij hebben jullie ervaringen genoeg. Mucha succos y beaucoup amor! ciao amigos (vrije vorm van mijn soort spaans) -x- -
21 Januari 2007 - 14:29
Ben Hoeboer:
Beste Rikkert en Mariëtte,
Ik las over jullie avontuur in Ermelo's Nieuwblad. Omdat ik enkele maanden geleden ben teruggekomen van een vakantierondreis door Peru, heeft jullie reis mijn bijzondere aandacht. De hoogteziekte gaat vanzelf over, maar heeft zijn tijd nodig en vooral rust (dus b.v. geen voetballen), het heeft mij 4 dagen hoofdpijn gekost.
Het gaat jullie goed en veel succes met het werk voor de locale bevolking. Ik blijf jullie website volgen.
Groet,
Een van jullie mede-inwoners van Ermelo,
Ben Hoeboer -
21 Januari 2007 - 20:58
Pieter En Greet:
Dat een bus scheerschuim zo'n puinhoop kan geven! En wat is in vredesnaam een schree(u)wbusje? Alles gaat hier z'n gangetje. We krijgen de foto die Martijn van jullie heeft gemaakt doorgestuurd. 't Is een leuk artikel geworden.
groetjes -
23 Januari 2007 - 14:21
Jack Van Santen:
Hallo Rik en Mariette,
In de krant las ik jullie artikel. Wij volgen met groep 8 van de Margrietschool inmiddels ook jullie reis.
Misschien is het wat om met een school uit Peru in contact te komen? Of zijn daar geen mogelijkheden voor ?
We horen het wel .
Groeten van de 'oude school 'van Rik, de Margrietschool uit Ermelo. -
23 Januari 2007 - 14:27
Oma En Opa :
hoi Mariette en Rik jullie email gelezen en de foto;sbeken vonden dat erg leuk,we zijn blij dat het zo goed gaat met jullie bij ons is ook alles goed alleen een beetje koud want het is voor het eerst gaan vriezen,van de storm van afgelopen dagen hebben wij geen schade gehad.verder geen nieuws wensen wij jullie daar veel plezier en een goede gezondheid toe opa oma doeiiiiiiii. -
24 Januari 2007 - 08:42
Addi:
Heey,
Hoe is het daar?
Op school hebben we jullie kratenbericht gelezen met ze alle.
Ik hoop dat jullie ervan leren.
We kijken zovaak mogelijk op jullie site
Groetjes Addi -
24 Januari 2007 - 08:42
Remco :
Heey mensen is het dar een beetje leuk.
Wij gaan jullie project volgen op school en we hebben jullie kranterbericht gelezen het was wel een beetje moeilijk te begrijpen maar wel leuk.
groetjes remco