AUW mijn scheiding is verbrand!
Door: Rikkert en Mariette
16 Januari 2007 | Peru, Huancayo
Nadat we ons vorige berichtje geplaatst hadden op de site zijn we die middag met de twee nederlandse meiden, die ook bij de familie Tamango logeren, meegegaan naar het project ninos del futuro. Ninos del futuro heeft op meerdere locaties schooltjes voor de allerarmste kinderen. We wisten niet wat ons zou overkomen, maar het was erg leuk, en uiteindelijk waren we zeer geliefd.
In peru is het normaal 1 zoen op de wang te geven bij het groeten en afscheid nemen. We kregen dus ook van (bijna) alle 30 ninos een zoen op de wang. Ook leuk is dat ze ons profesor en profesora noemen. Het was een leuke ervaring en we hebben met het project toen afgesproken dat we 2 weken meelopen met de nederlandse meiden. Meelopen, omdat we nog niet zo goed spaans spreken.
De zaterdagmiddag hebben we de jaaropening van het kinderdagverblijf van de familie van der Ploeg bijgewoond. Dat was ook erg leuk want we kregen veel te horen van hun project. Bij het kinderdagverblijf ligt niet direct werk voor ons, alles loopt al een beetje al gaan rik en ik misschien wel een sociaal buurtonderzoek doen. (maar eerst wat beter spaans spreken). ´s Avonds hebben we bij de familie van der Ploeg gegeten met de hun kinderen kolonisten gespeeld. Dus we blijven hier oefenen!
Zondag heeft Rikkert de halve dag gevoetbalt met de zoon van de familie Tamango, Ceasar. Toen hij terug kwam kon hij meteen voor 3 uur naar bed met hoofdpijn. Sporten gaat nog niet zo makkelijk met deze hoogte!
En dat merkten we ook vandaag toen we, zonder pet en bergschoenen, afreisden naar een afgelegen (andere)lokatie van ninos del futuro. Eerst een heel eind met de colectivo (die kleine busjes waar die mensen uitschreeuwen zoals we eerder beschreven) en daarna te voet zeker 500m omhoog klimmen. Maar ook daar weer een hoop enthousiaste ninos y ninas, dus het was het waard!
Toen we terug kwamen hebben we zelf maceroni gemaakt en onze kamer schoongemaakt.
Tim gefeliciteerd met je verjaardag! We hebben vandaag 7x gebelt maar alle keren in gesprek (?). Uiteindelijk maar met Wilco aan de lijn gehangen in de hoop dat die zich misschien in jouw buurt bevond, maar nee...
Groetjes! Rikkert en Mariëtte
16 Januari 2007 - 20:01
Margreet:
Hoi lieverds,
Leuk weer een berichtje van jullie te vinden. Hebben jullie dure bergschoenen gekocht en ga je zonder op pad... De ervaringen zullen het wel leren.Net zoals altijd een hoofddeksel dragen. Ik hoor het je nog vertellen.
Wat leuk dat jullie via die meiden met het werk in aanraking komen en jullie op die manier kunnen orienteren.
Rikkert, als je terug komt heb je toch een bere conditie...
Heel veel groetjes en liefs . -
Laura:
kusje op je scheiding! -
16 Januari 2007 - 20:09
Huub:
Als je maar plezier hebt -
16 Januari 2007 - 20:36
Evert En Corien:
Knap hoor, zoals jullie al bezig zijn op die hoogte! Zet em op en sterkte met je verbrande hoofd, scheelt in ieder geval een rode kleurspoeling... -
16 Januari 2007 - 20:37
Evert En Corien:
16 Januari 2007 - 21:17
Pieter En Greet:
Hallo, bij jullie schijnt in ieder geval de zon. Hier verbrandt er echt niets, of je moet met je hoofd in de kachel gaan. Wat fijn dat jullie al aan het 'werk' zijn en daar ook plezier in hebben zo te lezen. We hebben vandaag Tim's verjaardag gevierd en ook jullie kadootje/kaart gegeven. En wij hebben ook namens jullie gezongen (extra hard). Vreemd dat jullie ons? niet konden bellen, we hebben bijna niet gebeld vandaag. We sturen nog een mailtje met de vraag om wat informatie, dus lees een keer je hotmail. Groetjes xxxx -
16 Januari 2007 - 21:53
Tim:
hejhej mensjes!!
Ik heb julie kadootje (cadeautje?) hier gehad, en ik ben er heel erg blij mee!!! vind het een bijzonder orginele vondst (een aerobics bal) waarvan ik vast nog een heleboel lol ga beleven, al betwijfel ik of dat door aerobics zal komen =P Ik was niet de hele dag in gesprek, ik heb gewoon heel slecht bereik hier in ermelo (tele 2 =S)Mijn verjaardag loopt nu ten einde, ga nu lkkr slapen. hoop dat het goed gaat met je hooft!! Hier verbrand voorlopig niets... we moeten eerder zwemmen =P suc6 daar!! -
17 Januari 2007 - 10:41
Roxanne:
Fijn dat jullie al aan de slag kunnen. En wat een leerzame week (berschoenen aan, hoofddeksel op, niet te lang sporten, veel nieuwe indrukken)! Jullie maken maar wat mee! Hier gebeurt lang niet zo veel.
Al had ik eergister wel het idee dat het lente was (strakblauwe lucht, lekker zonnetje en kwekkende vogeltjes)...
Marriëtte: dat paper over dove kinderen die jij toen in de trein had nagekeken was helaas onvoldoende.. Dus daar ga ik zo mee aan de slag.
Liefs en een kus! -
17 Januari 2007 - 12:52
Eva:
Olla rika et marietta ;), comma estas? Das kut een verbrande scheiding, dat heb ik ook wel eens gehad :) Leuk dat jullie zo snel al aan de slag kunnen! Koop mr snel een goede zonnebrandcreme. Mijn verjaardag was gezellig, maar ik heb jullie wel gemist, en die flapdrol van een maarten kwam niet. Ik blijf jullie volgen! Dikke kus! -
18 Januari 2007 - 11:20
Irma:
Ja, zeer pijnlijk, met name bij 't kammen (spreek uit eigen ervaring). Hier waaien de pannen bijna van 't dak ;< , tocht in elk geval lekker door. Wij willen ZOMERZON!!!(met pet) -
18 Januari 2007 - 15:26
Daan :
ik weet niks te zeggen maar: ook al heb je last van je scheiding en hoofdpijn blijf altijd lachen!! p.s.
heb je verloren rik met voetbal?? -
19 Januari 2007 - 17:47
Folkert:
Jullie zijn vanaf nu Ermeloos bekend! Leuk stukje in de krant met een gave foto!
Groetjes Folkert -
19 Januari 2007 - 18:49
Kirsten:
Ja, ik heb het net ook gelezen in het Kontakt. Leuk stukje!!
groetjes,
Kirsten -
19 Januari 2007 - 22:29
Huub:
Mariëtte,
ik heb het krantenartikel gescand en naar je e-mailadres gestuurd. Het ophalen kan even duren!