Hoogteziekte in Huancayo
Door: Rikkert en Mariette
12 Januari 2007 | Peru, Huancayo
Wat een reacties alweer, leuk hoor! We hebben de busreis overleefd maar niet zonder kleerscheuren. Mariette heeft drie keer overgegeven van de hoogte en is gister de hele dag in bed gebleven... Rikkert had gister wat koorts, maar we waren bovenal MOE! Heel vreemd maar elke beweging kost moeite. Speciaal voor Tim, Rik had inderdaad last van een jetlag... voor je gevoel was het de hele tijd veel later. Om 14.00 krjg je zin in avondeten en we zijn beide iedere keer om 6 of 7 uur wakker. Door de ziekte hebben we van de eerste dag nog niet zoveel meegekregen dus.
We zitten nu wel bij de familie Tamango, een aardig peruaans gezin in een goede kamer met badkamer! We zijn de eerste dag wat verzorgt door de mama des huizes, met lekkere soep en kruidenthee. Ze eten hier we drie keer per dag warm! Met name soep met aardappels, rijst en kip. Dus dan weet je dat Daan.
We hebben ook de familie van de ploeg ontmoet. Hele aardige mensen, ze hebben ons een gratis zak cocathee meegegeven tegen de hoogteziekte. We gaan er snel nog eens langs.
Vandaag zijn we wel wat beter, en hebben we de hoofdstraat een stukje doorgelopen. Een telefoonkaart gekocht, scheerschuim, wc-papier en geld gepint.
Het spaans is wel erug moeilijk! Maar we moeten wel dus we gaan hard bijspijkeren.
groetjes mariette en rik
12 Januari 2007 - 18:42
Folkert:
Hopen dat de bus scheerschuim geen hoogte ziekte krijgt en ontploft :P!
zonde dat je ziekjes was mariëtte...hopen datde thee werkt!
veel plezier de komende dagen, succes met jullie Spaans en tot typse! -
12 Januari 2007 - 18:46
Thijs En Stefanie:
hallo mariette en rik
wat sneu dat jullie even niet lekker waren we hopen dat jullie er een geweldige reis van maken,voorlopig veel plezier en groetjes van ons -
12 Januari 2007 - 18:58
Pieter En Greet:
Hallo lieve schatten, blij te horen dat jullie goed zijn aangekomen!! Die hoogte ziekte was al een beetje ingecalculeert toch, maar 't is vervelend. Rustig aan doen en wennen aan de nieuwe omgeving. Neem er de tijd maar voor! We kijken echt uit naar jullie berichtjes, kunnen jullie een beetje makkelijk bij een computer komen?? Heel veel groetjes! -
12 Januari 2007 - 19:15
Daan:
hahaa ik wist het gewoon dat jullie eerder aan spaans moesten werken.
{laatste alinea}
maar ik vind het wel balen dat jullie zo snel ziek zijn, of ziek geweest
after the trip maarja jullie zijn er nu iedergeval.
doei.
12 Januari 2007 - 20:47
Margreet.:
Hoi alle twee,
Heerlijk om een berichtje te lezen dat jullie goed zijn aangekomen. Wat akelig dat jullie zo beroerd zijn geweest van de hoogte ziekte.Nu dus flink aan de coca thee en rustig de dagen nemen zoals ze komen. Ik vind het fijn om te lezen dat jullie een goede plek hebben om te verblijven en dat de moeder des huizes een beetje voor jullie zorgt.
Hopelijk gaat jullie Spaans met sprongen vooruit nu je echt moet.Maar daar heb ik alle vertrouwen in.
Net als Greet en Pieter kijken wij ook uit naar jullie berichtjes.
Dikke knuffel voor jullie allebei. -
13 Januari 2007 - 08:44
Wilco:
Hoi!
Naar van de hoogteziekte maar mooi dat 't al beter gaat. En dat Spaans komt vanzelf wanneer je 't meer spreekt.
Succes!
13 Januari 2007 - 11:01
Gert En Linda:
Hoi, Rik en Mariette,
Fijn dat jullie goed zijn aangekomen! Leuk dat we jullie zo kunnen volgen en op de hoogte blijven van jullie wel en wee Vooral wee begrijpen we.Maar als je lichaam eenmaal gewend is, zal het vast beter gaan.Geniet!Groetjes -
13 Januari 2007 - 11:31
De Mienis-clan:
Hoi Rik en Mariette
te gek om zo jullie belevenissen te volgen .jammer dat julllie last hebben van de hoogte .Hoop dat het snel beter gaat.Veel succes en tot horens.groetjes uit Bergen -
13 Januari 2007 - 12:56
Kirsten:
Klinkt gaaf allemaal!!! Super trouwens deze site, dan kan iedereen zien wat jullie allemaal meemaken.
Al wat meer info over de ontwikkelingsprojecten?
Heel veel plezier daar.
Beso! -
13 Januari 2007 - 15:18
Jozet:
Een jetlag, dat kan je wel stellen dus ja! Fijn dat jullie even kunnen 'aarden' bij het Peruaanse gezin en vanuit daar wat meer kunnen gaan ontdekken (zodra de kotsneigingen een beetje zijn gedempt, natuurlijk) ;) Ik ben nu al benieuwd naar foto's!
Xxxxx
PS. Dat spaans komt vanzelf, de basis leer je uit een boek maar het échte praten komt toch doordat je het echt spreekt! Dus: volgend berichtje in het Spaans! :D
13 Januari 2007 - 16:58
Sera:
Wordt maar snel weer beter. We vinden het erg leuk om op deze manier meer te weten te komen over jullie reis. Margret: en wat het scheerschuim betreft moet rik maar een baard laten staan :P.
groetjes van Sera -
13 Januari 2007 - 18:37
Pake & Beppe:
Als jullie dit berichtje lezen is de jetlag hopenlijk weer over Dat was wel erg vervelend he !We zijn blij dat jullie nu in Huancayo zijn Alles zal moeten wennen maar het komt vast goed groetjes P & B -
14 Januari 2007 - 12:03
Colinda --> 17!:
Heee jetje en rik!
Bedankt voor het cadeautje.. Wat lief dat jullie wat voor me gehaald hebben?Lekker spul voorop me lippen, heb het nu al de heletijd op!
Tot nu toe heb ik een leuke dat, ben gistere uitgeweest en me verjaardag geviert.. Was ook heeeeel leuk!
Ik mis jullie wel wel hoor, maar ben blij dat jullie weer wat opgeknapt zijn.. Hou vol, Hvjullie.. Kus Colinda -
14 Januari 2007 - 13:23
Jan En Wilma:
Hallo alletwee,
Fijn om te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Hartstikke spannend zo'n ver vreemd land maar ook een uitdaging, zeker zo ver van huis. We vinden het heel leuk om jullie te volgen via de weblog. Doe alletwee rustig aan en heb je vragen voor Jan, stel ze gerust. We wensen jullie heel veel plezier op jullie verre ontdekkingsreis.
Liefs van Jan en Wilma. -
14 Januari 2007 - 14:33
Tante Cor:
Tante Cor is hier op Colinda haar verjaardag en leest jullie berichtjes. Jullie krijgen de hartelijke groeten van haar. -
17 Januari 2007 - 12:40
Eva:
Olla! Leuke verhalen tot nu toe, hoogteziekte; ontplofte bus scheerschuim..haha echt iets voor jullie. Hoe is t met de koetjes?
liefs eva